Längtar efter sommaren

Jag längtar verkligen efter våren och sommaren nu! Förra året hade jag inte så mycket tid att fotografera då jag jobbade heltid med annat. Var först de sista veckorna i augusti som jag och kameran kom igång på riktigt. I år kommer det vara jag och kameran hela våren och hela sommaren! Underbart! Just nu är det riktigt grått och trist ute så jag roar mig med att titta på foton från förra sommaren och drömmer mig bort. Här är fina Frida och Mate som jag fotograferade förra sommaren.

Mina fluffiga sötnosar

Insåg häromdagen att sedan jag börjat fotografera andra så har jag knappt tagit ett enda kort på min egna familj. Så förra veckan när jag och min vän Ronja var på kusten så passade jag på att fotografera samt vara med framför kameran för att få några foton på mig och mina fluffiga älsklingar. Något som nästan är omöjligt, för mina sheltisar vägrar oftast att titta på mig när jag har kameran uppe. Så fort kameran läggs undan blir de hur söta som helst, pussar på varandra, tittar rakt på mig.. Åt andra sidan så tycker jag ju om foton som är fångade mer i stunden och inte så uppställda så kanske inte borde bli för tokig när de vägrar titta in i kameran. Här är iallefall Freya och Sansa, två små shetland sheepdogs. Översta fotot samt fotona där jag är med har min vän Ronja tagit.
 

Jerker och pudlarna

Häromdagen var jag hemma hos min vän Ylva som syns lite då och då här på min blogg. Denna gången fick dock hundarna vara i fokus. Förr fotograferade jag nästan bara hundar och andra djur för att förra året nästan bara fota människor. Den senaste veckan har jag dock flitigt fotat både mina och andras vovvar, vilket varit riktigt roligt. Speciellt tycker jag om att fota människor tillsammans med deras fyrbenta vänner. Då jag är stor djurmänniska själv så vet jag hur mycket såna foton betyder, speciellt den dagen djuret kanske inte finns längre.
 

Förlovningsfotografering i snön

För ett par veckor sedan fotograferade jag min fina vän Ronja och hennes pojkvän Björn på deras förlovningsdag.  Vädret var precis som jag ville. Träden var täckta med snö och det snöade lite lätt. Jag tycker det kan var minst lika fint att fotografera utomhus på vintern som på sommaren, dock något kallare. Jag hade hoppats hinna med fler fotograferingar i snön men just nu ser det lite mörkt ut då det mesta har smält bort och det har blivit plusgrader. Återstår att se om snön kommer tillbaks, annars är det helt okej om våren kommer också. Ser verkligen fram emot fotoåret 2014. Jag är redan bokad till några sommarbröllop, vilket jag verkligen ser fram emot. Så ska ni gifta er i vår/sommar så är det hög tid att boka fotograf! Bröllop fotograferar jag i hela Sverige.