ROSAFOTOGRAFEN

Förra veckan hoppade jag på tåget och åkte ner till Helsingborg för att träffa fotografen Emelie Ohlsson vars distansutbildning jag går. Jag har även valt att köpa en 20 timmar privatkurs hos henne och förra torsdagen var det dags att gå mina 5 första timmar. Lite nervöst var det att åka så långt för att träffa någon jag bara haft mailkontakt med innan. Tänk om det blev stelt och krystat. Men vad jag oroade mig i onödan. Emelie är en helt fantastik och sprudlande person. En sån där person som man omedelbart trivs tillsammans med. Tiden bara flög iväg och dagen bjöd på många skratt. Jag åkte iväg till Helsingborg med tankarna att mitt fotograferande kanske bara skulle förbli en hobby och lämnade Helsingborg med tankarna att nu jäklar ska jag satsa på det här fullt ut. Ta mitt fotograferande från hobby till företag. Jag kunde inte ha önskat mig en bättre fotolärare än Emelie. Hon är bäst helt enkelt. Publicerar lite foton som Emelie tog på mig. Så får ni som inte känner mig en liten bättre bild av mig. :) Jag tog även foton på Emelie men dem kommer i ett annat inlägg. 
          
          
 
 

Lite mer Ia.


Ia och Thure

 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer lite fler foton på mina fina brorsbarn Ia och Thure.  Dem börjar bli vana nu att faster dyker upp titt som tätt med kameran. Och som tur är (för mig) har dem inte tröttnat på mig än utan ställer glatt upp framför kameran. :)

Belinda och Andres och Baby Melissa (på insidan)

Här kommer lite fler foton på fina paret Belinda och Andres. Övade mig som sagt inte bara på att fota kärleksporträtt utan även graviditetsfoton när jag träffade dem. Något jag är helt grön på. Men detta par ställde upp på mina förslag, vissa bättre än andra.:) Jag önskar dem all lycka till med resten av graviditeten och jag och kameran hoppas få hälsa på igen när bäbis är på utsidan! ;)
         
         
         
         
              

You are my sister

You are my sister, we were born. So innocent, so full of need.There were times we were friends but times I was so cruel. Each night I'd ask for you to watch me as I sleep. I was so afraid of the night 
You seemed to move through the places that I feared. You lived inside my world so softly. Protected only by the kindness of your nature. You are my sister. And I love you. May all of your dreams come true 
We felt so differently then. So similar over the years. The way we laugh the way we experience pain 
So many memories. But theres nothing left to gain from remembering. Faces and worlds that no one else will ever know. You are my sister. And I love you. May all of your dreams come true 
I want this for you. They're gonna come true (gonna come true)
- Antony and The Johnsons
Passade på att fota syster yster under vårt besök i Köpenhamn förra helgen. Det är lustigt med syskon, man kan slå dem och skrika på dem hur mycket som helst och ändå älskar man varandra. Eller så är det kanske inte för alla såklart men det stämmer in ganska bra på mig och min syster. Har dock inte slagit henne sedan jag var liten, eller slog och slog. jag nöps mest och drog i håret. Kanske bet jag henne någon gång med.. Idag kan jag inte tänka mig att finnas utan henne. Hon är en av de viktigaste människorna i mitt liv. Trots att jag fortfarande ibland får lust att dra henne i håret. :)
 

Belinda <3 Andres

Min senaste fotouppgift i utbildningen jag går var att fotografera någon jag inte känner. Den utvalda blev Belinda och hennes pojkvän Andres. Jag och Belinda har visserligen gått samma högskoleutbildning men då vi var ganska många i klassen så hade vi inte sagt så mycket mer än hej till varandra.  Belinda och Andres är ett riktigt drömpar att fotografera. Inte bara är dem väldigt fina men dem utstrålar så mycket kärlek till varandra. Det riktigt lyser om dem. De väntar även sitt första barn, vilket inte syns på just dessa foton men tog en del foton där även magen syns. Men inte hunnit välja ut mina favoriter än men det kommer komma ett till inlägg från denna fotografering. Eller kanske två. :)
 
 
 

Finaste Ylva

Min bästa vän Ylva kommer säkerligen dyka upp här vid flera tillfällen för hon får ofta ställa upp när foto-lusten tränger sig på och jag känner att jag behöver öva mig. Vi har varit vänner sedan vi var 10 år och nu är vi 30. Men känns ganska ofta som att vi blir som 10 igen när vi träffas! Ylva är en av dem som uppmuntrar mig i mina fotograf-drömmar. Själv är hon otroligt duktig på att sjunga och skriva låtar och jag gör mitt bästa i att uppmuntra henne i det. Vi skulle bli ett bra team. Jag kan fota bröllop, hon kan sjunga på dem! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Johan <3 Alva

Det är verkligen bra med många syskonbarn i olika åldrar. Mitt äldsta syskonbarn Johan fick en dag ställa upp tillsammans med sin fina flickvän Alva när moster vill öva sig på att fota kärleksporträtt! 
 
 

Vitsippehundar

Verkar nästan vara ett måste bland fotografer att slänga ut någon bland vitsipporna och fota! :) Oftast barn skulle jag tro men då det känns som vitsipporna försvinner lika fort som dem kommer så fick det bli hundarna som fick äran att sitta bland sipporna. Något de dock inte ville. Mina hundar tycks avsky att bli fotograferade. De kan vara hur söta som helst men absolut inte när kameran kommer fram. Hmm, får se om jag hinner ta lite fler foton innan sipporna försvinner, kanske på någon som är mer sugen på att bli fotad och mindre sugen på att äta upp blommorna..