Min fina vinnarfamilj

Familjen Ahlström vann den andra av de två fotograferingarna jag lottade ut via min facebooksida för ett tag sedan. Vi träffades i slottskogen i Göteborg där jag fotograferade dem. Så himla fin familj!

Ylva och lille Vic

Fotade min fina vän Ylva och hennes lille Victor för ett litet tag sedan. Jag älskar hundar och har haft hund i mitt hem sedan jag var 6-7 år gammal. Jag har två sheltisar, Freya och Sansa. Min fina lilla shih-tzu Tessla fick somna in för några veckor sedan då cancer tagit över hela henne lilla kropp. Något jag saknar är foton på mig och henne tillsammans. Så med dessa foton vill jag visa er att jag inte bara fotar människor utan fotograferar gärna er tillsammans med era fina pälsklingar. Så tveka inte att boka en fotografering om ni vill få fina foton på er och er hund/hundar. 

Hösten är här!

Här kommer lite foton på min fina svägerska och två av mina syskonbarn Ia och Thure. Perfekt att ha två så fina barn alldeles i närheten som man kan fota när lusten faller på! Hösten är som finast nu så passa på att boka en härlig höstfotografering! Maila [email protected] för bokning eller frågor.
 

Fina familjen Kihlström

Hej alla fina som tittar in här! Här kommer lite foton från en av familjefotograferingarna jag gjorde i Karlstad för ett par veckor sedan. Anna och jag gick på gymnasiet ihop så det var extra roligt att få träffa hennes fina familj och fotografera dem.

Mitt vinnarpar

Jag hade en tävlig för ett tag sedan på min Facebooksida där jag lottade ut två fotograferingar. Emelia vann den första och hon önskade få foton på henne och maken Johan. Så här kommer lite foton på mitt fina vinnarpar.

Nordens ark

I fredags var jag ledig och då passade jag på att ta mig en tur tillsammans med min nyfunna vän Ronja till Nordens ark och fotografera lite djur. Några av följande foton är dock ifrån min tur dit förra året men tänkte jag lika gärna kunde blanda in dem i detta inlägget. De röda pandorna är helt klart mina favoriter. De ser så mjuka och goa ut att man bara vill krama dem.
 
 
 

Sugar Pie, Honey Bunch. You know that I love you. I can't help myself I love you and nobody else

I våras åkte jag och kameran till Lysekil. Jag var då inte riktigt säker på vad jag ville med mitt fotande utan var mer fokuserad på att göra en uppgift till en distansutbildning i foto som jag gick vid sidan av mitt vanliga arbete. Uppgiften gick ut på att fota någon jag inte kände. Har gjort ett inlägg om det tidigare i bloggen men drar det lite snabbt igen. Jag valde iallefall att fota Belinda och Andres och BabyMelissa som låg inne i magen. Jag och Belinda hade pluggat samma utbildning på högskolan men vi hade inte sagt så mycket mer än hej till varandra innan då vi gick i en stor klass. Under fotograferingen tog jag ett av mina absoluta favoritfoton någonsin. Den här ovanför. Visst, lite kapade fingrar och inte är hela magen med heller. MEN den representerar precis allt det jag vill lyckas förmedla som fotograf. Jag vill fånga en känsla. Jag vill fånga kärlek och glädje och det ska vara äkta och spontant. Precis som på bilden ovanför. Min syster sa till mig att det känns som om paret på bilden är ensamna, som att jag inte funnits med i rummet. Vilket är precis det jag vill uppnå. Jag säger ofta till dem jag fotograferar att försöka tänka bort mig. Busa, lek, pussas, lite beroende på vem jag fotar.  Självklart ber jag även dem jag fotar att ibland titta rakt in i kameran med och styr upp lite hur de kan sitta eller stå. Men oftast fortsätter jag fota även när jag pratar för att försöka fånga de där spontana ögonblicken, som nästan alltid blir de absolut bästa fotona. Enligt mig allså. Det finns många olika sätt att fotografera på, många olika bildstilar. Men nu vet ni lite mer om mitt sätt och min stil. Avslutar denna långa text med lite foton på samma familj men nu med BabyMelissa på utsidan! Otroligt fin familj och jag ser redan fram emot att få fotografera dem igen när Melissa blivit lite större.
Rubriken är en refräng till en låt som Belinda och Andres ville ha med i den fotobok som jag gjorde till dem. Tyckte den passade som rubrik.

Mera kärlek!

För dryga veckan sedan fotograferade jag fina Lisa och Kim i Vänersborg nere vid stranden på Ursand i härligt kvällsljus. 
 
 

Fina familjen Carlsson

Fredagen den 23 augusti var för mig en riktigt jobbig dag. Jag fick besked om att min hund var döende i cancer och jag fattade beslutet att hon skulle få somna in. 2 timmar efter det hade jag en fotografering inbokad och jag var i valet och kvalet om jag borde ställa in. Jag valde dock att genomföra den trots att jag var helt rödgråten. När jag kom fram till bestämd plats för fotograferingen mötte jag familjen Carlsson och under dryga timmen glömde jag helt av hur ledsen jag var. En riktig go och härlig familj och det blev en timme med mycket skratt, bus och lek. Precis så en familjefotografering ska vara! Här kommer några favoriter från fotograferingen.
 

Workshop i Slottskogen

För några veckor sedan var jag i Göteborg på en workshop som fotografen Emelie Ohlsson höll i. Vi skulle öva oss på att fota i motljus men solen var inte riktigt med på det så vi övade oss mest på att hitta bra ljus i mulet väder. Vi var 10 deltagare som var uppdelade på tre modeller. Här kommer lite foton på min fina modell.
 

Full fart!

Efter två intensiva och roliga veckor i augusti med fotograferingar väntar nu en vecka framför datorn. Jag är färdig med några stycken men jag har 6 kvar att gå igenom och redigera. Sen väntar nya fina höstfotograferingar. Jag jobbar även på designen på min nya hemsida samt håller på att fixa finfina presentkort. Jag ska även imorgon komma upp med mina nya priser som gäller nu när jag startar företag.  Så dags att fortsätta med dagen, ville bara titta in här och bjuda på ett fint par jag fotograferade i ausgusti, Elinore och Fredric.